Våra fotografer, Logobibliotek, Kontakta oss, Referenser, Nyheter, Nyhetsbrev Fotokonst, Bildbanken, Uppdragsfotografering, Böcker, Utställningar Våra bilder About us, About the photostock library, To become a customer, Terms & Conditions, Contact us
Om oss
Våra fotografer
Logobibliotek
Kontakta oss
Nyheter
Nyhetsbrev
Till första sida
Nyheter

Klicka för större bild.
AA kreditvärdighet

Vi gläds åt att Soliditet uttagit oss till de företag i Sverige som har God kreditvärdighet och diplomerats med de två AA. Vår omsättning på max 2 miljoner gör att vi inte nådde de tre A:na men det får klart bli en av våra nästa målsättningar.


Klicka för större bild.
Bjuvs kulturpris 2012

Bjuvs kulturpris 2012 erhöll Bertil Hagberg för sitt arbete med att dokumentera Söderåsbygden under många år. Eftersom Bertil är född och uppvuxen i Bjuv så tillhörde han den krets av personer som kunde erhålla kommunens kulturpris. Priset utdelades på Sveriges nationaldag den 6 juni i Billesholms Folkets park. Dagen till ära ombads Bertil att hålla huvudtalet dit han anlände med helikopter.


Klicka för större bild.
Helsingborgsmedaljen

Motivering (som upplästes av Borgmästaren)

Bertil Hagberg, fotograf

Du har verkat som grafiker och var en av initiativtagarna till Grafiska Museet på Fredriksdal.

Ditt företag Sesamphoto AB är ett familjeföretag som bedrivit bildbyrå- och fotografverksamhet sedan 1989.

Du har fotograferat Helsingborgs Stad mer än många andra. Dina naturbilder fascinerar alla som ser dem.

I många böcker om Helsingborg har du skildrat staden och dess utveckling, bl.a. i två böcker om Sofiero, Konstrunda i ord och bild, Diktarnas Helsingborg, Arkitekturguide för Helsingborg, The City of Helsingborg och genom flygfoton i Här börjar Helsingborg, Skåne lika grant från ovan och Helsingborg från ovan.

Du har också arrangerat två stora fotoutställningar på Sundstorget, år 2005 om Skåne och år 2007 om Helsingborg.
År 2009 visades utställningen Svenska Omvägar uppställd längs Helsingörskajen. Utställningen visade våra 25 landskap från Smygehuk i söder till Treriksröset i norr. Där fanns t.o.m. en gigantisk Sverigekarta på vilken vi kunde vandra och anteckna orternas koordinater inför kommande resor.

Du har genom åren gjort många ideella insatser för staden, t.ex. ditt engagemang för Luciakommittén och Kulijuli.

Ditt motto är "inget är omöjligt utom att öka dygnets 24 timmar"

Du är en framstående representant för Helsingborgs Stad och en värdig mottagare av Helsingborgsmedaljen.

Svenska Omvägar - Swedish Detours
Här kan du titta på några bilder från invigningen av Svenska Omvägar fredagen den 5 maj.

Svenska Omvägar - Swedish Detours
Sveriges största fotoutställning utomhus "Svenska Omvägar - Swedish Detours" startar i Helsingborg med en pampig invigning den 5 juni 2009 klockan 13.00. Nu bygger vi nästa stora utställning som ska handla om våra 25 vackra landskap från Smygehuk i söder till Treriksröset längst upp i norr.
Detta är resultatet från över 6.000 mil på mestadels småvägar, kryssande genom Sverige i ett ständigt sökande efter det där som inte alla sett och upplevt, dvs. det mindre kända Sverige.

Vår avsikt har varit att dra ner på stressen och därmed också hastigheten som automatiskt sker på de mindre vägarna. Lägre hastighet = mindre utsläpp. Vägar som slingrar sig vackert genom landskapet precis som de alltid gjort sedan man belade kostigarna med oljegrus eller i bästa fall asfalt. Det är längs dessa vägar man finner det okända Sverige – det är här man på något sätt automatiskt lättar på gasen för att hinna se ännu mer av det sköna, alla tänkbara blommor växer i dikesrenen till och med rara orkidéarter har vi sett längs dessa vägar. Detta är helt fantastiskt och det har vi bestämt oss för att visa upp för allmänheten fr.o.m. 2009. Utställningen blir en enda lång resa genom vårt fagra Sverige med över 30 stora montrar och bilder i formaten 240 x 150 cm försedda med den moderna tekniken GPS-koordinater till varenda bild så ni finner våra smultronställen utan större svårighet. Berättande texter till varje område på svenska och engelska. En 4 x 10 meter stor karta över Sverige hör också till utställningen. Kartan är placerad på marken för att ge möjlighet att gå upp den och välja ut de vägar man själv skulle vilja åka efter. Såväl okända som kända platser visas i utställningen, det finns naturligtvis lite mer kända platser som vi varken vill eller kan undvika eftersom de fascinerar oss otroligt mycket. Där har vi stannat extra länge för att finna den egna upplevelsen av platsen, och som fotografer naturligt också gör - finna den egna vinkeln eller dygnstiden.

Sverige är unikt, här råder allemansrätten som du sällan finner någon annanstans i världen. Allemansrätten lämnar möjligheter till oss att se det mesta i vårt land men också en skyldighet att att ta hand om naturen och värna om den. Därför har vi också sett till att denna utställning har en särskild del om naturskyddet. Så gör som vi, ställ gärna bilen, vandra eller cykla på dessa underbara platser men glöm inte kameran, då har ni minnet med er hem och kan njuta länge...

Välkommen på Svenska Omvägar!
Bertil och Annika Hagberg

Utställningen produceras av Sesamphoto AB och fotograferna Bertil Hagberg och Annika Hagberg.
Text: Bertil Hagberg, Annika Hagberg och Bengt Lindskog.
Översättning: John Bitton.
Kopiering/skanning: Krelab AB
Karta: Lantmäteriet
Kopiering/karta: Storbildsbolaget

Huvudsponsor: Helsingborgs stad
Fler företag och institutioner kommer att medverka till resan genom Sverige, de kommer också att nämnas här inom kort.

Invigning: 5 juni klockan 13.00.
Visningstid: 5 juni - 30 augusti 2009.
Plats: Helsingörskajen, Norrra hamnen Helsingborg

Landskrona från ovan
Landskrona har nu också begåvats med en bok från ovan. I december lagom till julhandeln kom vår senaste flygfotobok "Landskrona från ovan" till mångas glädje.

Boken blev direkt en försäljningssuccé och upplagan är nästan slut.

Boken är heltäckande över Landskronas kommun och varenda by finns med samt av många naturliga skäl också pärlan i Öresund, ön Ven.
Bilderna har i huvudsak fotograferats under 2008 av fotograf Bertil Hagberg och de historiska texterna har skrivits av författaren Kalle Berggren som har sina rötter i Landskrona med outtömliga kunskaper om staden. Boken har sammanställts av Annika Hagberg som också står för dess layout. 175 bilder på 164 sidor med engelsk introduktion.

Babyskogen i Guiness rekordbok
Här kan du titta på några av bilderna från lördagen den 17 maj i Babyskogen. Klicka på flygfotot för att se det i större format.

För att beställa någon av bilderna maila sesamphoto på info@sesamphoto.nu.

Skånska Akademins Diplom
Skånska Akademin har gett sitt utlåtande och premierat för bok och
utställning. Vi har mottagit deras hedervärda diplom för våra insatser.

Läs mer...

Fotokonst till era lokaler, arbetsplatser och hem.

Läs mer...
 
 
Kontakta oss